T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİNGÖL / SOLHAN - Sabiha Bahçıvan Fen Lisesi

BİZİM DE ARTIK SICAK BİR YUVAMIZ VAR

Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi kapsamında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerimimz Şemsettin ALTINOVA ve Mahir BİNGÖL liderliğinde öğrencilerimiz tarafından okulumuz bahçesindeki ağaçlara "Bizimde Artik Sıcak BirYuvamız Var Kuş evleri projesi" kapsamında kuş yuvaları asıldı.

Doğaya dokunan bir sosyal sorumluluk projesi Yüksek katlı yapılar arasında yaşam alanı bulmakta güçlük çeken kuşlar için bir yuva oluşturabilmek fikrinden yola çıkarak birbirinden renkli ahşap kuş evleri hazırladık. Doğal ortamlarından uzaklaşan ve şehirde konaklayacak yapılar bulamayan kuşlar için okulumuz bahçesinin duvarlarına asmak için kuş evleri hazırladık. yeni bir yaşam alanı oluşturduk.

Çeşitli nedenlerle doğal ortamlarından uzaklaşan kuşların, şehirde konaklayacağı, dinleneceği yuva olarak yerleşeceği yerleri bulamaması projemizin temel amacı.´Kuşlar ve çevremizdeki diğer canlılara karşı sorumluluk bilincimizi diri tutmak, öğrencilere ´bu benim eserim´ bilincini kazandırmak, el becerilerini geliştirmek, çevremizde bulunan atıl durumdaki ahşapları ve plastikleri değerli hale getirmek, sıfır atık projesi kapsamında 17-01-2024pansiyonumuz da arta kalan yemeklerin ve ekmeklerin israfını önlemek, ağaçların kesilmesine engel olmak, eldeki kaynakları değerlendirmek  hedefimizdeki diğer kazanımlardır.´ Projeye başlamadan önce internette yer alan kuş evi örneklerini inceleyerek işe başladık.Daha sonra öğrencilerimiz kullanabilecekleri atık malzemeleri belirledik.

Öğrencilerimiz ilerleyen süreçte yaratıcılıklarını kullanarak kuş evlerini kendi isteklerine göre tasarladilar.Akrilik ya da ahşap boyalarıyla kuş evlerinin boyanması ile birbirinden harika kuş evleri asılmaya hazır hale geldi

Ardından okulumuz duvarlarına , ağaçlarına asılarak kuşlarımız için yeni yuvaları hazır hale geldi.

Projemiz  öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin hazırladıkları kuş evleri ile hayata geçirildi.

Haydi! Kuşlara hayat vermek için şimdi harekete geçelim..17-01-202417-01-202417-01-202417-01-202417-01-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.01.2024 - Güncelleme: 17.01.2024 12:10 - Görüntülenme: 140
  Beğen | 11  kişi beğendi