BİNGÖL / SOLHAN - Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi

Okul Müdürümüz Ferzende AÇAN´dan Kutlama Mesajı

Bugün yeni bir öğretim yılına başlamanın heyecanı içerisindeyiz. 2018-2019 Öğretim Yılının tüm Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi Ailesine , İlçemiz Okullarına  ve Ükemize hayırlı olmasını diliyorum.

Halk ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde şöyle diyor:
                                  “Dünyanın en zengin aklını gördüm
                                   Sermayesini sordum, dedi ki: Okul.”

İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik, aklı ve zekasıdır. Fakat akıl, kendiliğinden gelişemez ve verimli kullanılamaz. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten, bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır, insanın yetiştirildiği yerdir.Okul, hayatımızda oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Okul sadece bireyin hayat standartlarını yükseltecek ve bir meslek sahibi yapacak bilgi ve becerileri vermekle kalmaz.  Aynı zamanda içinde yaşadığımız toplumun yapısını, insan ilişkilerinin nasıl olacağını,bireysel ve toplumsal sorumluluklarımızın neler olacağını, eğitim ve öğretim hizmeti verdiği toplumun maddi ve manevi değerlerini de gelecek nesillere aktarır ve davranış haline getirir.

Bu aynı zamanda Türk milli eğitiminin temel amaçlarından biridir. Eğitim sistemimiz “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin ”  dengeli,sağlıklı, gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere sahip, iyi insan,iyi vatandaş,huzur ve barış içinde,hoşgörü ve adalet anlayışıyla bir arada yaşama kültürünü destekleyici olarak yetiştirilmesi görevini üstlenmiştir.

Sevgili öğrencilerim,

Belirttiğim hususları dikkate alarak sizden istediğim ülkemizin milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerini benimsemeniz, bu değerleri koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına saygılı bireyler olarak sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren birer Türk vatandaşı olmanızdır.

Sizler bir zorlukla karşılaştığınızda asla bırakmayın, başarmak bir taş ustası misali başarısı en son vuruşunda değil, bütün vuruşlarının toplamında gizlidir ve her durum olay sizin daha iyiyi yapmanız için bir fırsattır. Başarılarınız bahar yağmurları kadar bol olsun..

Yayın: 19.09.2018 - Güncelleme: 20.09.2018 18:55 - Görüntülenme: 606