BİNGÖL / SOLHAN - Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi

Mrt

06 Mart 2024 tarihinde saat 11:50 de okulumuzda Afet ve Acil Durum Eğitimi ve Tatbikatı yapıldı.Sınıflarda ders öğretmenleri tarafından öğrencilerre bilgilendirmeler yapıldı. kısa videolar izlettirildi. Akabinde uygulamalı olarak ÇÖK-KAPAN-TUTUN tatbikatı , sonrasında Tahliye tatbikatı yapıldı.Tahiliye sonunda toplanma alanında sınıflar bazında değrlendirme yapıldı, durum değerlendirmesinden sonra tören alanına geçilerek okul müdürü Ferzende AÇAN  ;Genelde ülkemizin, özelde ilimizin deprem kuşağında olduğunu söyledi. Ülke olarak 2023 te yaşanılan depremin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Şbt

Yemekhanemiz görsellerle zenginleştirildi. İsrafın önüne geçmek ve empati yapmak anlamında öğrencilerimizin daha duyarlı olması gerektiği vurgulandı.

Şbt

Ya Rabbi! Ülkemizi, milletimizi, âlem-i İslam’ı deprem, sel ve yangın gibi her türlü afetten, kaza ve beladan muhafaza eyle Allah’ım!

Ya Rabbi! Gazabından rahmetine, Senden yine Sana sığınıyoruz.

Korktuklarımızdan emin, umduklarımıza nâil eyle.

Bir daha bizlere böyle acılar yaşatma Allah’ım!

Âmin! Âmin! Âmin!

Ve’l-hamdü lillahi Rabbi’l-âlemin.

El-Fâtiha!

Ock

Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi kapsamında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerimimz Şemsettin ALTINOVA ve Mahir BİNGÖL liderliğinde öğrencilerimiz tarafından okulumuz bahçesindeki ağaçlara "Bizimde Artik Sıcak BirYuvamız Var Kuş evleri projesi" kapsamında kuş yuvaları asıldı.